Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 20:47 - Microsoft разкри детайли за предстоящите подобрения в Internet Explorer 10
Автор: atlonxp Категория: Технологии   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
2



Следвайки обещанието си да ни снабдява редовно с актуална информация за текущите разработки свързани с новата си операционна система Windows 8, компанията Microsoft публикува подробна информация за подобренията в един от нейните важни елементи – новият браузър Internet Explorer 10.

Според подробната публикация в блога на разработчиците на Windows 8, след пуснатото наскоро Consumer Preview издание на ОС платформата, компанията ще съсредоточи усилията си главно в подобренията на IE 10 версията предназначена за работа в средата на сензорния интерфейс Metro (вероятно вече знаете, че IE 10 всъщност ще има две версии: една настолна, която ще е директен ъпгрейд на сегашния IE9, и една Metro версия, която ще се използва със сензорните екрани). Според компанията промените ще включват усъвършенстване на функционалността, бързодействието и удобството за работа в Metro, както и подобрения в сферата на сигурността (които по всяка вероятност ще важат и за настолната версия на браузъра).

За да увеличи удобството при използване на браузъра със сензорни дисплеи например, Microsoft ще добави възможности за движение по уеб страниците със "swipe" и с жестове, сходни с кликовете на мишката по бутони, използвани за управление до момента. В същото време, потребителите, които предпочитат работа с мишка също няма да бъдат пренебрегнати – за тях във фоновата част на интерфейсния панел ще бъдат предвидени всички необходими бутони.

image

В браузъра Internet Explorer 10 ще се използват елементи на Metro интерфейса и за препратките към най-често посещаваните и избрани сайтове, като препратки към тях потребителите ще могат да слагат още на стартовия екран на Metro (Metro Start Screen). Нещо повече, тези препратки ще бъдат динамични – т.е. ще могат да се изобразяват с иконки от тип favicon с изображението на самия сайт, като ще има и фонови обновления, които ще дават представа за активността на сайта.

Подобренията в сферата на безопасността за браузъра Internet Explorer 10 ще са реализирани най-вече чрез добавянето на "sandbox" режима Enhanced Protected Mode, който ще дава възможност за обслужване на сваленото от Мрежата в изолирана среда. Подобрения ще има и в InPrivate режима за поверително сърфиране, който вече ще може да се включва не само за цялата сесия на браузъра (както е сега), а и за отделни табове.

Бързодействието пък ще се подпомага от нова функция, наречена ForceASLR, която ще дава възможност за зареждане на всички модули на браузъра в произволна област на оперативната памет.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atlonxp
Категория: Технологии
Прочетен: 29627
Постинги: 18
Коментари: 23
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031